Dobrý den,
po přečtení článku "PENB na budovu s více ucelenými vytápěnými částmi propojenými prostory bez upravovaného vnitřního prostředí" a po změně definice obálky budovy v novele zákona 406/2000 jsem nyní trochu na pochybách jak vlastně započítávat jednotlivé konstrukce budovy.
Prosím proto o radu s konkrétním případem. Mám bytový dům, byty standardně vytápěné. V části domu je schodiště a v 1.NP jsou navíc ještě sklepy. Schodiště i sklepy jsou nevytápěné. Byty jsou jedna zóna (profil - obytné prostory), schodiště a sklepy druhá zóna (profil obecný nevytápěný prostor)
Patří do hranice pro výpočet obálky budovy i vnitřní konstrukce (stěna a podlaha) mezi zónu byty a zónou sklepy a schodiště?
Pokud bych vzal doslova definici ze zákona (obálkou budovy soubor všech teplosměnných konstrukcí na systémové hranici celé budovy, které jsou vystaveny přilehlému prostředí, jež tvoří venkovní vzduch, přilehlá zemina, vnitřní vzduch v přilehlém nevytápěném prostoru nebo sousední budově), tak bych tyto vnitřní konstrukce neměl započítávat, resp. neměl bych je vůbec uvádět v PENB, protože definice píše o systémové hranici celé budovy.
Vnější konstrukce nevytápěného prostoru se mi do obálky nezapočítávají, což je jasné, ale u konstrukcí na rozmezí vytápěné/nevytápěné nyní opravdu nevím.
Děkuji