Dílčí dodané energie - návrhové opatření

Moderátor: Martin Varga

Dílčí dodané energie - návrhové opatření

Příspěvekod uzivatel_6906 » 13 dub 2017 10:33

Při vypracování PENB novostavby jsem jako jedno z návrhového opatření navrhl nucené větrání s rekuperací.
Při modulaci těchto opatření mě vychází chlazení do kategorie C a výrazně, cca o 1/4, se zlepší e. vytápění.
Při zadávaní opatření přes Varianty mě chlazení padá v návrhových opatření do G při stejné dodané energii.
Jak docílit toho, aby návrhové opatření se dostalo do kategorie C stejně jako v modelovém případě?
Je možné, aby použití rekuperace u rovnotlakého plného větrání vylepšilo dílčí dodanou e. na vytápění o 1/4 ?
Děkuji Dvořák.
uzivatel_6906

Re: Dílčí dodané energie - návrhové opatření

Příspěvekod Martin Varga » 13 dub 2017 12:16

Pro přesnější odpověď prosím pošlete soubory "dkp" (ENERGETIKA) i "var" (VARINATY) na email technické podpory: info@stavebni-fyzika.cz.

Obecně lze říci pouze tolik, že chlazení, pokud je klasifikováno (jiné typy budov než RD a BD) jsou klasifikovány
ve třídě G automaticky také v případech, kdy u referenční budovy je potřeba chladu 0 a současné u hodnocené
vyjde potřeba chladu vyšší jak nula.

Obecně také otřeba chladu vždy stoupá s lepším zateplením budovy, pokud se zastínění výplní v navrhovaném stavu ponechá na stejné úrovni
jako ve výchozím stavu.

Ale pro přesnější odpověď na tento konkrétní dotaz, je třeba znát to zadání, proto prosím o zaslání souborů zadání.
Martin Varga

Zpět na Energetika