změna výpočtu z měsíčního na NZU

Moderátor: Tomáš Kupsa

změna výpočtu z měsíčního na NZU

Příspěvekod uzivatel_4596 » 31 kvě 2015 08:45

Dobrý den,
domníval jsem se, že pro energetické hodnocení k NZU pomocí PENBů půjde použít soubor dek, který jsem dříve zpracovával s měsíčním výpočtem. Když jsem to nyní zkoušel, tak jsem zjistil, že při změně na výpočet NZU 2015 se např. potřeba TV zaaretuje na původních hodnotách pro m2 (nelze změnit na hodnotu na osobu podle metod. pokynu). Umělé osvětlení nelze zadat vůbec...
Budete toto opravovat, aby se daly použít starší soubory, nebo bude nutné zadávat nový soubor?
uzivatel_4596

Re: změna výpočtu z měsíčního na NZU

Příspěvekod Jan Stašek » 01 čer 2015 08:08

Dobrý den,

přepínání mezi jednotlivými moduly je samozřejmě možné, pouze je potřeba respektovat specifika zadávání konkrétního modulu.

V případě Vámi zmiňovaného modulu NZÚ 2015/04 jsou v části potřeba TV zaaretovány všechny volby, kromě volby počtu měrných jednotek (osob), aby nemohlo dojít k zadání, které by bylo v rozporu s metodickým pokynem.

Stejná situace je i v případě umělého osvětlení, kde metodický pokyn přesně definuje jakým způsobem má být osvětlení zadáno a proto jsou všechny volby v této části zaaretovány, aby bylo zadání opět v souladu s metodickým pokynem.
Jan Stašek

Příspěvekod uzivatel_4596 » 01 čer 2015 18:39

Dobrý den,
nechci být nepříjemný, ale přečtěte si prosím můj dotaz ještě jednou. Zaaretovani podle metod. pokynu rozumím. V případě přepnutí z modulu měsíčního výpočtu však zůstaly zaaretovany původní hodnoty (např.u TV pro BD na m2), které nejdou změnit na osobu podle metod. pokynu....
Děkuji za odpověď na můj dotaz.
uzivatel_4596

Příspěvekod Jan Stašek » 02 čer 2015 08:05

Dobrý den,

pole "Zadej počet měrných jednotek" by zaaretováno být nemělo zbylé položky se nastaví podle volby profilu užívání s označením NZÚ.

V případě, že Vám počet měrných jednotek nejde měnit, poprosím Vás o zaslání souboru na náš email technické podpory (info@stavebni-fyzika.cz), abychom mohli nalézt konkrétní příčinu.
Jan Stašek

Zpět na NZÚ