Oblast podpory C2.7

Moderátor: Tomáš Kupsa

Oblast podpory C2.7

Příspěvekod uzivatel_1395 » 14 srp 2015 12:04

Mám zpracovaný PENB měsíční výpočet - stávající stav (elektrokotel, el.bojler, krbová vložka)
Mám zpracovaný PENB měsíční výpočet - nový stav ( TČ, akumulační nádrž, krbová vložka)
Který z nich se má použít v žádosti o NZÚ?
Popřípadě je zapotřebí přepočítat PENB NZÚ 2015?
Ve výpočtu jsem nenalezl volbu oblasti podpory, ale jiné předdefinované profily užívání zóny ( jak zadat Rodinný dům - ostatní neobývané prostory? můžu zadat vlastní profil např. pro temperovanou garáž 5°C nebo nevytápěné technické místnosti?)
Předem děkuji za odpověď
uzivatel_1395

Re: Oblast podpory C2.7

Příspěvekod Radek Dědina » 14 srp 2015 13:07

Dobrý den,
i pro oblast C2 potřebujete stávající i nový stav PENB. Doporučuji použít modul NZU, protože mnoho zadávaných veličin je předvyplněno automaticky a snižuje riziko rozporu s požadavky NZU. Nicméně pokud dodržíte zadávaní hodnot v souladu s metodickým pokynem NZU, je možné modul zachovat.
Výpočty provedené v modulu NZU 2015 v aplikacích Energetika a 1D tepelná technika je možné nahrát do do aplikace pro tvorbu energetického hodnocení NZU 2015, kde se následně volí oblast podpory a provede patřičné vyhodnocení oblasti.
Zadání vlastního profilu je možné, ale nedoporučuji to, protože je možné se snadno dostat do rozporu s podmínkami programu (např. garáž má být nevytápěná)
Radek Dědina

Zpět na NZÚ