Hodnota Měrné roční potřeby tepla na vytápění v ENEXu

Moderátor: Tomáš Kupsa

Hodnota Měrné roční potřeby tepla na vytápění v ENEXu

Příspěvekod uzivatel_13342 » 10 led 2023 15:50

Dobrý den, prosím o Váš názor/radu jak postupovat v tomto případě.
Ze SFŽP mi vrátili žádost k doplnění: "Měrná potřeba tepla na vytápění nesplňuje podmínky programu, tj. není menší nebo rovna 15 kWh/m2rok."
Hodnota měrné roční potřeby tepla v PENB: 15,0 kWh/(m2.rok)
Hodnota měrné roční potřeby tepla v Protokolu NZÚ: 15 kWh/(m2.rok)
Hodnota měrné roční potřeby tepla v modulu NZÚ (pro splnění požadavků dotace): 15 kWh/(m2.rok)
Hodnota měrné roční potřeby tepla v ENEXu: 15,05 kWh/(m2.rok)
Hodnota měrné roční potřeby tepla ve zdrojovém souboru xml pro ENEX: >15.046769< kWh/(m2.rok)

Lze zde uplatnit nějaké pravidlo o zaokrouhlování na jedno desetinné místo nebo na celé číslo? Ve vyhlášce ani v navazujících normách jsem nic nenašla. Navíc jsem toto konzultovala se SFŽP, ale před více než půl rokem a pouze telefonicky. Jaký je Váš názor na splnění/nesplnění dotačních podmínek v tomto případě?
Pokud zde nelze uplatnit žádné pravidlo o zaokrouhlení, pak by bylo potřeba při každém výpočtu nahlédnout do souboru xml a ověřit, zda hodnota je menší než 15 kWh/(m2.rok), je tak?

Děkuji za jakýkoliv názor.
uzivatel_13342

Re: Hodnota Měrné roční potřeby tepla na vytápění v ENEXu

Příspěvekod Martin Varga » 11 led 2023 09:49

Dobrý den,
pošlete nám prosím na info@deksoft.eu zdrojové soubory dkp a nzu. Podíváme se na to, jakým způsobem to bylo vyhodnoceno v programu.
Pravidla na zaokrouhlování, resp. vyhodnocování jsou jasně daná jen pro samotné U konstrukcí, pokud víme.
Děkujeme.
Martin Varga

Příspěvekod uzivatel_13342 » 11 led 2023 13:31

Dobrý den, soubory jsem zaslala na email.
Děkuji.
uzivatel_13342

Příspěvekod Martin Varga » 16 led 2023 10:23

Dobrý den,
v programu NZÚ se vyhodnocuje splnění měrné potřeby tepla s požadavkem po zaokrouhlení na celá čísla.
(je to tam tak po historické zkušenosti se SFŽP, kdy jsme se na toto dotazovali).
Do souboru xml, co se nahrává do ENEXU měrná potřeba nijak nezaokrouhlená.

Pokud se na SFŽP něco v tomto ohledu změnilo (například, že se musí posuzovat nezaokrouhlená hodnota),
změníme vyhodnocení v programu NZÚ. Ale doposud to nikdo nerozporoval. Tak nevím, jestli se přístup na SFŽP změnil.
Mohla byste prosím získat ze SFŽP na základě čeho vyžadují u vašeho případu splnění přesné hodnoty?

Děkuji.
Martin Varga

Zpět na NZÚ