Dobry den,
hodnotim letni stabilita pro NZU. Nastudovala jsem si manual a dle navodu zadala veskera data. U Násobnosti výměny vzduchu v místnosti v letním období nebyla nijak specifikovana moznost zadani pro dum s nucenym vetranim.
Behem vypoctu jsem zjistila, ze tento parametr ma absolutne nejvetsi vliv na vyslednou teplotu ma volba nasobnosti vymeny vzduchu. Chapu tedy dobre, ze jestlize mam otvirava okna mohu navolit variantu s otevrenymi okny v noci (22-8h) az max vymenu 7,5 1/h (pocitam s otevrenim oken)? A diky vzduchotechnicke jednotce mohu navolit pres den (9-21h) 0,6 1/h (pocitam se zavrenim oken)?
Puvodne jsem zadala pouze 0,6 pro cely den a dum teplota mi samozrejme nevysla. Zarazi me, ze ackoliv budu mit vnejsi stineni zaluziemi (pokoj na JIH), tak pokud nenastavim velke vymeny pres noc "na vyvetrani", tak mi mistnost nevyjde, ackoliv ma vnejsi zaluzie a ačkoliv je zamezena vymena vzduchu skrz okna. I v nasem panelaku (Z), kdyz zavru okna, zatahnu zavesy, tak udrzim teplotu do 28°C v nejvetsich parnech a to okna tvori 70% plochy venkovni steny....
Dekuji